Cara Rosa
Despre Noi

Despre Noi

Asociația Cara Rosa desfășoară programe pentru ajutorarea Africii. Cel mai important proiect este construirea de fântani în zone grav afectate de secetă și lipsa apei potabile. Până in acest moment, am finanțat 3 fântâni în Mozambic, targetul pentru anul acesta este de zece fântani. Costul unei fântani este de 7500 de euro, deoarece se foreaza la peste 65 de metri adâncime.

În acelasi timp avem un program de școlarizare a copiilor orfani (2 din 5 copii in Mozambic sunt orfani, iar statul nu asigură școlarizare gratuită). Costul pentru întreținerea unui copil este de 50 de lei lunar, asta incluzând școlarizarea, uniformă obligatorie, rechizite pentru un an de zile și o masă caldă la prânz.

În comunitatea din Mozambic în care ne implicam, finanțăm (parțial) și un orfelinat. Donațiile pentru orfelinat sunt ale celor care fac opțiunea aceasta în mod expres sau în situații de urgență (nu mai au resurse sau le-a fost dăramat acoperișul în urma unui taifun etc).

Toate proiectele au ca scop final transmiterea valorilor creștine, motiv pentru care avem ca parteneri misiuni deja existente în zonele respective (Mozambic și urmează să ne implicăm în Madagascar). Donațiile se pot face fie ocazional, fie prin sume lunare (ex. 50, 100, 200) pe o perioadă mai lungă. Acest lucru asigură predictibilitate proiectelor și costurile de forare sunt mai mici, având posibilitatea negocierii.

Vă așteptăm în echipa noastră!

Cine suntem noi?

Fondatori: Familia Caraman

Dacă toate poveștile încep cu “a fost odată” a noastră a început cu “va fi cândva”. Am început să visăm că, atunci când vom fi bogați, vom săpa fântâni în Africa. Eram profund mișcați de imaginile si poveștile copiilor africani care mureau de sete.

Acum începe povestea noastră. Nu pentru că avem bani să facem fântâni in Africa, ci pentru că Dumnezeu s-a unit cu gândul din inima noastră, astfel că, de aproape doi ani de zile, lucrurile încep să se pună cap la cap sau cum ne place să spunem:”Dumnezeu ne împinge de la spate”.

Așadar, intrați alături de noi în povestea scrisă de Dumnezeu.

Voluntari:

Garofița Tămaș

Încă din perioada liceului s-a născut un vis: să merg în Africa.
De-a lungul anilor această dorința a rămas în inima și mintea mea, însă în ultimii trei ani a început să crească tot mai mult și mai mult, așa că am început să mă rog ca Dumnezeu să deschidă o ușa în direcția aceasta.
Sunt sigură că acest proiect este un răspuns la rugăciunile mele și o dovadă a credincioșiei lui Dumnezeu.

Tabita Boboș

Dumnezeu a fost, este și va rămâne credincios. El îmi purta de grijă chiar și atunci când…
-mi se părea că a respira un aer curat este un aspect obișnuit al vieții;
-mi se părea că a avea părinți care să te îngrijească e un mediu obișnuit în care să crești;
-mi se părea că a avea o locuință, energie electrică sau chiar apă curentă e un mod obișnuit de trai… Mi se părea…
Există sute de oameni în Mozambic care au un altfel de ,,obișnuit”: să nu fie părinții lângă ei, să nu aibă o locuință, să nu beneficieze de un pahar de apă potabilă decât după mari eforturi de a o obține…
Cred că prin intermediul Asociației Cara Rosa putem schimba ,,obișnuitul” împovărător al acestora într-o deosebită binecuvântare.

Alina Bartolomei

Ce m-a inspirat:”În copilăria mea, părinții mei nu aveau o situație financiara prea bună. Iar, bunicii, matușile și unchii din partea mamei mele ne-au sprijinit cu multă iubire, bani, haine și rechizite școlare, ca eu și cei doi frati ai mei sa putem merge la școala.
Le mulțumesc din suflet tuturor membrilor familiei mele si tuturor persoanelor care mi-au dăruit atât de mult si m-au ajutat să devin persoana care sunt astăzi. Îi mulțumesc Lui Dumnezeu pentru că acum trăiesc în belsug si am tot ce îmi trebuie. A venit momentul să dau un pic din ceea ce am primit.
Acum este rândul meu să ajut alți copilași și familiile lor pentru a putea să meargă la scoala și să-și creeze o viața mai bună.
Îi Multumesc Lui Dumnezeu că prin vărul meu mi-a dat aceasta ocazie.

Facebook
Instagram